Продаде се още едно Porsche Carrera GT, този път за 2,4 млн. лв.

  • Галерия с 36 снимки. Галерия с 36 снимки.

15 May 2022

Време е за още една порция ‘Porsche Carrera GT’ в сайта ни, защото от последната мина месец и половина. И основно защото всяка обява на този автомобил е добър повод за поредното разглеждане на яка галерия.

Този екземпляр е и по-рядък, защото е боядисан в ‘Fayence Yellow’. По непотвърдена информация само 89 от всички 1270 произведени от модела са в такъв. Интериорът също не е типичен – почти всички Carrera GT, за които сме писали са с кафява кожа и дървен скоростен лост. Тук виждаме класическа черна тапицерия и карбон, каквато е била и колата на Джери Зайнфелд.

В монета на продажбата през CollectingCars.com колата е била на 20 425 км, а сумата за която е сменила собственика е 1 280 000 долара или 2,4 млн. лв. Което я прави почти 111 пъти по-евтина от най-скъпия автомобил в историята, продадения наскоро за… 142 млн. долара Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut.

Обратно към жълтата Carrera GT, имала е шест предишни собственика, трима в Тахван и трима в САЩ. Един от тях я е преоборудвал със система за повдигане и на двете оси KW HLS4 F&R, което би следвало да добави практичност.

Ами, това е, поредната порция Porsche Carrera GT. Насладете се на галерията и споделете дали бихте я предпочели в класическото сребристо или в това жълто ви пасва повече.

Първородната Godzilla!