Това Porsche Carrera GT Zagato е с интересна история, едно от само 5 е и се продава

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

12 Jul 2023

Отдавна не бях писал за Porsche Carrera GT, така че е време да наваксам, три това с този доста интересен екземпляр. Това е една от само 5 коли минали през ателието нa Zagato в Италия и „единствената Carrera GTZ с напълно модифициран от майсторите салон“, пише в офертата на DK Engineering.

Автомобилът е произведен през 2005 г. и внесен в САЩ през май, една от 676-те коли от модела стъпили в Щатите. За нещастие на тогавашния собственик скъпото GT „се сдобива” със щети на предната броня и панел в задната част. Които са ремонтирани за ужасно много пари, след което това Porsche Carrera GT №707 попада във Великобритания.

През 2011 новият собственик решава да смени цвета в Slate Grey, което неминуемо влиза в досието на автомобила и влияе негативно на цената (както и щетите споменати по-горе). Това обаче прави точно този екземпляр идеален за Zagato конверсия. DK Engineering предлагат с автомобила и договора между италианското ателие и поръчителя, в който е записана сумата 400 000 евро, платени през 2018 г.

За колко се продава? Офертата е за търг, така че само можем да гадаем при колко паунда ще удари чукчето. Справка в mobile.de показва 18 резултата, с най-достъпна оферта за жълта Carrera GT със сравнително голям пробег от 82 хил. км и цена 990 000 евро. Най-скъпа е кола на едва 300 км – 2 099 000 евро. 

Zagato-то обаче, въпреки пробега от под 10 хил. мили, не е в ултра перфектно състояние. DK Engineering споменават за липсващо парче с размер 8 мм от преден спирачен диск (ауч!), както и че дебелината на съединителя e 29,3 мм или 43% живот, пословичен с цената за нов и смяна при GT.

Та, бихте ли играли, ако имахте 1-3 милиона паунда или евро за Carrera GT? Или предпочитате автомобил в оригинален вид?

Лукс от Китай!