Novitec извади 1109 к.с. от SF90 Spider

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

11 Oct 2022

Баварското тунинг ателието Novitec е готово със своето виждане за Ferrari SF90 Spider. Дори в стандартното си изпълнение роудстърът е едно от най-красивите Ferrari-та създавани някога, но тунинг пакетът на Novitec го прави още по-специален. Той включва нови карбонови дрехи, комплект 21-инчови джанти Vossen с тънки спици, които са автомобилният еквивалент на изящно оформена рокля с дълбоко деколте. Приближеното към пътя окачване (30 мм отпред и 25 мм отзад) и увеличената мощност допълват пакета. По въпроса за свалената предница – хидравлична система може да вдигне носа с 40 мм, за да не задерете рампата пред хотела и да станете атракция в TikTok.

 

Външно забелязваме нов сплитер, аеро отвори в предните калници, по-голям дифузьор и внушителен заден спойлер. Всичко това – интелигентно внедрено в и без това красивите линии на SF90.

 

Novitec не се ограничава до външни промени. 4-литровият туин турбо V8 е получил софтуерни подобрения, осигуряващи със 109 к.с. и 118 Нм повече, в сравнение с оригиналното SF90. Така мощността на хибрида скача от 1000 на 1109 к.с. За това допринася също новата изпускателна система със златно покритие за по-добра изолация.

Резултатът от промените се изразява в ускорение до 100 км/ч за 2,4 секунди и максимална скорост от 340 км/ч.

 

Първородната Godzilla!