Този 1974 Rolls-Royce Silver Shadow е бил притежание на Фреди Меркюри и сега се продава

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

17 Oct 2022

“I’m In Love With My Car” е едно от малкото парчета на “Queen”, което не се изпълнява от легендата Фреди, а от неговия автор, барабанистът на групата Роджър Тейлър. То дебютира в албума “A Night at the Opera” през 1975 и е показателно за отношението на рокзвездите към техните автомобили. Парче, което обаче е вдъхновено от страстта на един от сценичните помощници на групата, момче на име Джонатан Харис, който обожавал своя Triumph TR4.

Този Rolls е купен през 1979 от компанията на Фарук Булсара (истинското име на Фреди) “Goose Productions Ltd”, като любопитен факт е, че самият Фреди надали някога е карал колата, поради простата причина, че той така и не изкарва книжка.

Повечето фактури свързани с поддръжката на автомобила са на името на съпругата му Мери Остин, но някои от тях са и с името на Фреди. След смъртта му през ноември 1991, колата е купена от сестрата на рокзвездата Кашмира Булсара. Тя я кара до 2013, когато я продава на актуалния ѝ собственик.

Който я е обявил за продан през RM Sotheby’s и търга в Marlborough House, който ще се проведе на 5 ноември, а парите от сделката ще бъдат предоставени за благотворителност.

Първородната Godzilla!