Продават тунингован от Mansory Phantom за милион евро

  • Галерия с 13 снимки Галерия с 13 снимки

24 Oct 2022

Когато говорим за тунинг на лимузина от ранга на Phantom, цените са космически. Но дори за нивото, на което работят фирми като Rolls-Royce и Mansory, милион евро са внушителна сума! Толкова искат за този Phantom в mobile.de.

Промените спрямо стандартната аристократична лимузина са значителни и определено няма да са по вкуса на всеки. Колата е свалена на асфалта, въздуховодите за 12-цилиндровия двигател са увеличени, добавени са нови фарове и оранжеви светещи детайли, като крайният резултат е на границата между лимузина и коледна елха.

Всички промени по каросерията са карбонови, което едва ли се отразява особено на масата, при стандартния Phantom тя е над 2,6 тона. Карбоновият дифузьор и новата изпускателна система също не са типичните опции, които избира собственик на Rolls. Да не говорим за 24-инчовите джанти, абсолютен антоним на думата “комфорт”.

Промените в интериора са също толкова дискусионни, макар и не изненадващи. Всъщност оранжево-черният контраст ни допада, за разлика от някои акценти с “мраморен ефект”, напомнящи за онази случка наскоро, при която заляха шедьовър на Моне с картофена супа…

Под капака промените са скромни – мощността на епичния 6,75-литров V12 е скочила с 40 коня и 50 Нм до 610 кончета и 950 Нм.

Макар колата да се продава в mobile.de, обявата твърди, че тя е съвсем нова и не е карана.

 

Първородната Godzilla!