Това ли е бъдещата Tesla за 25 хил. евро?

  • Една-единствена папарашка снимка и няколко рендъра на бъдеща малка Tesla Една-единствена папарашка снимка и няколко рендъра на бъдеща малка Tesla

31 Oct 2022

Илон Мъск доста отдавна разкри, че Tesla готви по-малък автомобил от Model 3. Смяташе се, че става въпрос за компактен хечбек с размери, близки до Golf, насочен предимно към европейския пазар. Досега обаче никога не са излизали подробности или каквито и да са детайли, свързани с колата.

 

На снимката по-долу виждаме покрит със сериозен камуфлаж модел, за който CarBuzz твърди, че може би става въпрос за точно този бъдещ малък модел. Снимката е направена в Белгия и публикувана в страницата Predict_Cars.

http://<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ja" dir="ltr">テスラのコンパクトモデルかもと言われてるテストカーです <a href="https://t.co/rCBC4tfhTB">pic.twitter.com/rCBC4tfhTB</a></p>&mdash; 新車情報X (All_Cars_love) (@Predict_Cars) <a href="https://twitter.com/Predict_Cars/status/1584682146471743489?ref_src=twsrc%5Etfw">October 24, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Колата изглежда по-малка от Model 3, но е седан или лифтбек, а не типичен хеч. Дали става въпрос за тестове на специална версия Model 3 или виждаме изцяло нов бъдещ модел? Засега не е ясно!

Сигурно обаче е, че Tesla е доста далече от производството на нов модел. В последните месеци компанията е сериозно ангажирана с развитието на заводите в Берлин и Тексас, като приоритет за Европа е Model Y, а за Щатите – Semi и Cybertruck. Предвид факта, че Model Y е най-продаваната кола в Германия, дори не сме сигурни доколко типичен малък хечбек би имал успех в Европа.

 

Първородната Godzilla!