Продадоха Ferrari F2003 F1 на Шумахер за рекордна сума

  • Галерия от 6 снимки с Ferrari F2003 F1 Галерия от 6 снимки с Ferrari F2003 F1

10 Nov 2022

Аукционната къща RM Sotheby's продаде на търг ето този болид, пилотиран от не кой да е, а именно от Михаел Шумахер в неговите златни години. Колата е Ferrari F2003 F1 и продажбата я превърна в най-скъпата от „модерната ера“ на Формула 1, след като за нея бяха платени 14,8 млн. долара.

Запомнете тази сума, защото ще я сравним с досегашната най-скъпа F1 кола от същата епоха, продавана на търг. О, и тя също е карана някога от Шуми, като става въпрос за Ferrari F2001, купено за далеч по-скромните 7,5 млн. долара през 2017 г.

Но да се върнем на новината от последните часове. С въпросното Ferrari F2003 F1 от снимките тук Шумахер записва своята шеста световна титла по пътя си към общо седемте купи. С него Михаел постига пет победи, три полпозишъна и други два подиума.

От RM Sotheby's съобщават, че колата е в напълно функционално състояние и наскоро е била ревизирана официално от Ferrari.

Преди време тази конкретна кола бе дадена за кратко на сина на Шуми – Мик Шумахер, който я покара на тестовата писта на Ferrari във Фиорано.

Първородната Godzilla!