Зелено-бяло Ferrari? Mansory отново провокират със свой проект

  • Галерия от 8 снимки с Mansory Ferrari Roma „Tempesta Verde“ Галерия от 8 снимки с Mansory Ferrari Roma „Tempesta Verde“

15 Nov 2022

Колата от снимките тук е Ferrari Roma и доскоро е била в оригинален, вероятно, червен цвят, с какъвто е напуснала неотдавна фабриката в Маранело. Може само да гадаем, защото италианската компания има богат избор от цветове за клиентите на този модел, сред които освен червено се предлагат още синьо, жълто, зелено, черно, сиво и така нататък. Но тази разцветка (поне за мен) изобщо не се връзва с концепцията за Ferrari. И Mansory имат основна вина за това.

Германското тунинг ателие пусна пресни изображения на най-новия си проект, носещ името Mansory Ferrari Roma „Tempesta Verde“. Последните две думи в превод от италиански означават „зелена буря“.

Зелената буря на Mansory включва цялостен бодикит с нови брони, странични прагове, множество карбонови елементи, сред които задно крило и нов дифузьор. Дясната страна на екстериора е боядисана в бяло, а лявата е ярко зелена. Джантите все пак са изцяло черни, а тънка ивица с италианското знаме минава през средата на целия GT автомобил.

Зелено-бялата разцветка е приложена и отвътре, плюс малко черно за карбоновите детайли, които винаги издават, че говорим за Mansory. Знамето на Италия също присътва на някои от компонентите, като например средната конзола, върху която се виждат няколко флага.

Работата на Mansory относно задвижването е далеч по-скромна. Но все пак тунинг компанията увеличава мощността на 3,9-литровият би-турбо V8 от 620 на 700 к.с. Това се отразява благоприятно на ускорението от 0-100 км/ч, което вместо заводските 3,4 секунди вече е 3,1 секунди. По същия начин максималната скорост нараства от 320 на 332 км/ч.

Много практичен и интересен!