Бутат Ferrari F50, за да запали (Видео)


29 Nov 2022

Не всеки ден може да се види подобно нещо, но ето че се случва и на най-добрите (коли). В Бразилия има само едно единствено Ferrari F50 и то не успя да запали след презареждане на бензиностанция в Сау Пауло.

Суперколата от 90-те години обаче е с 6-степенна ръчна скоростна кутия и 4,7-литровият средноразположен V12 двигател може да запали по стара, често практикувана у нас, рецепта чрез бутане.

Собственикът на въпросното Ferrari F50, което е едно от общо 349 произведени между 1995 и 1997 г., реши да помоли служителите на бензиностанцията да забутат машината от Маранело, вместо да намери кабели за ток.

В такава ситуация кой не би искал да се включи в бутането на въпросното Ferrari F50, знаейки, че друго такова няма в страната.

Текстът към видеото посочва, че това F50 струва в Бразилия 30 милиона реала, което се равнява по днешния курс на 10,5 млн. лв. Това е много повече от средната цена на модела, която е около 6,5 млн. лв. според Classic.com.

В крайна сметка мощният 519 к.с. V12 двигател е запален, а служител на бензиностанцията застава пред колата и размахва кърпа като за старт. Шофьорът на F50 решава да го зарадва и потегля с превъртане на задните гуми.

Първородната Godzilla!