Пламен Стайков с Fabia R5 спечели рали-спринт Пампорово 2022


05 Dec 2022

Пламен Стайков и Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 спечелиха рали-спринт Пампорово 2022. Пилотите на АСК Флат-Аут взеха всички четири етапа в състезанието, а на второ място на внушителните 1,10 мин зад тях останаха Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Subaru Impreza STI. Подиумът допълниха Антон Титов и Александър Спиров с Skoda Fabia R5, които имаха удар в първия скоростен етап, а в последния спукаха гума и останаха на 2,10 мин зад победителите.

Екатерина Стратиева с Opel Corsa Rally 4 спечели битката в най-оспорвания клас RC4. Стратиева и навигаторът ѝ Георги Аврамов освен това са четвърти в генералното класиране. Втори в RC4 останаха Никола Мишев и Петър Сивов с Peugeot 208 Rally 4. В RC5 победиха Петър Йорданов и Любка Йорданова с Hyundai i20 Coupe, а Иван Иванов и Румен Иванов с Honda Civic са първи в НС3. Анджелина Попова, която е само на 18 години, взе купа от организаторите за дебют.

Рали-спринт Пампорово се проведе за втора поредна година с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Община Смолян и СБА. Състезанието бе обявено като асфалтово и по регламент организаторът АФБ бе длъжен да осигури почистено от сняг и киша асфалтово трасе. Ниските и постоянно променящи се температури в стил рали „Монте Карло“, заедно с мъглите, бяха предизвикателство за пилотите. От съображения за сигурност преди началото на първия етап пилотите получиха право да преминат опознавателно по трасето, за да вземат решение с какви гуми да стартират.

 

 

Разумно предложение от Audi?