В знак на почит към Кен Блок от WRC вадят номер #43


06 Jan 2023

В предстоящия сезон 2023 на WRC в знак на почит няма да има автомобил с номер #43. Решението е взето от FIA след смъртта на Кен Блок, който загина на 3 януари при инцидент с моторна шейна.

Решението за номера, използван в кариерата на Кен Блок и във WRC, е само за този сезон, но може да се приеме изваждането му и за в бъдеще.

Президентът на Световната автомобилна асоциация Бен Сулайем каза, че това е само малък жест към Кен Блок, а също и към неговото семейство и приятели. Той сподели още, че Кен Блок е истинска легенда и вярва, че паметта му ще живее винаги в нас.

Подобни решения с изваждането на състезателни номера е имало и други пъти, в които е починал състезател, каращ през цялата си кариера с един номер.

Припомняме, че Кен Блок има 25 старта в WRC, като дебютът му е през сезон 2007 г. Най-добрият му резултат е 7-мо място в генералното класиране на Рали Мексико през 2013 г., когато е 40 години. Може да изглежда като слаб резултат, но да завършиш в топ 10 сред най-добрите рали пилоти в света на тази възраст, при това в Мексико, си е постижение. Последния стар на Блок в WRC е през 2018 г.

Първородната Godzilla!