Dacia Spring е най-продаваният нов електромобил в България през 2022 г.


05 Jan 2023

Както ви съобщихме вчера, Toyota спечели короната за най-продаваната автомобилна марка на пазара за нови автомобили в България през 2022 г., измествайки досегашния лидер Dacia. Въпреки това, румънците определено имат поводи да се гордеят с постиженията си от миналата година, тъй като най-продаваният нов електромобил в страната е Dacia Spring.

Представен официално през пролетта на 2021 г. и лансиран същата есен, през 2022 г. бюджетната машина достави на много клиенти обещанието за достъпна електрическа мобилност. Моделът се радва на висок интерес през цялата година и заслужено заема лидерското място по продажби сред електромобилите. Със 190 регистрации Spring изпреварва втория в класацията с над 100 автомобила. Моделът има регистрации в най-много общини от всички електромобили.

От румънската марка споделят, че 2022 е била година на пълното преобразяване – нова бранд идентичност беше лансирана в рекламната комуникация, в онлайн порталите, в избрани дилърства в Европа и от края на годината – върху автомобилите на марката. Dacia представя нови лого, цветове и материали, с които да предаде по-добре своите клиентски обещания, а съвсем скоро новата визия на дилърствата ще бъде видима и у нас.

Първородната Godzilla!