И Amazon къса с Джереми Кларксън след скандално изказване за Меган Маркъл


17 Jan 2023

Някак си имахме усещането, че това рано или късно ще се случи. Изглежда, че Amazon Prime Video ще се раздели с The Grand Tour – автомобилното шоу, водено от бившите лица на Top Gear Джереми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Все още няма официално потвърждение от страна на Аmazon, но новата сага идва в резултат от противоречивите коментари на Кларксън по отношение на Меган Маркъл през декември, за които той вече поднесе публично извинение.

Първи за тази възможност съобщи Variety, посочвайки че Amazon Prime Video няма да работи повече с Кларксън след епизодите на The Grand Tour и Clarkson's Farm, за които вече има подписан договор. Първото шоу се очаква да приключи в края на 2024 г. след още четири специални епизода, докато според предварителни съобщенията втората поредица трябва да приключи със Сезон 3, който също ще излезе през 2024 г.

 

 

Пресконференция, насрочена за понеделник, 16 януари 2023 г., която трябваше да популяризира Сезон 2 на Clarkson's Farm, беше отменена, което според мнозина е ясен знак за това в каква посока вървят отношенията между двете страни. Amazon Prime Video отказва да даде коментар на този етап.

В колонка в изданието на The Sun от 16 декември 2022 г. в Кларксън написа следното за Маркъл:

"Мегън е различна история. Мразя я. Не както мразя Никола Стърджън и Роуз Уест. Мразя я на клетъчно ниво. Не мога да спя нощем, лежа, скърцам със зъби и мечтая за деня, когато тя ще бъде накарана да дефилира гола по улиците на всеки град в Британия, докато тълпата вика "Срам!" и хвърля екскременти по нея.

Всеки на моята възраст мисли така. И ме отчайва това, че по-младите, особено момичетата, я смятат за много готина. Мислят, че тя беше затворник в Бъкингамския дворец, принудена да говори само за бродиране и котенца."

Близо 21 000 души са се жалвали от изказването на Кларксън до медийния регулатор на Великобритания - Организацията за стандартите в пресата (IPSO), за по-малко от седмица. Скоро след това, Кларксън публикува публично извинение в Instagram, добавяйки, че дори собствената му дъщеря е изказала възмущение от казаното от него. Кларксън изпраща и официално извинение до Принц Хари и Меган Маркъл, за което се получи потвърждение от говорител на двойката.

"По-добре да си бях прехапал езика. В колонката, която написах за Меган, направих непохватно сравнение със сцена от "Игра на тронове" и това се прие лошо от много хора. Ужасѐн съм, че причиних толкова болка, и ще съм по-внимателен в бъдеще", каза Кларксън.

Лукс от Китай!