Кларксън, Хамънд и Мей напускат студиото след 16 години заедно. Очакват ни само special-и

  • Галерия с 8 кадъра от шоуто Галерия с 8 кадъра от шоуто
  • Някои от колите на тази снимка след малко ще бъдат запалени Някои от колите на тази снимка след малко ще бъдат запалени
  • И няколко часа по-късно... И няколко часа по-късно...
  • Шатрата отива в историята Шатрата отива в историята

19 Apr 2019

Магическото трио Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей ще напусне студиото за снимки след 16 години по телевизионните екрани. Това стана ясно в последния епизод на The Grand Tour засега, където беше обявено и бъдещето на серията.

За радост, най-откачените автомобилни журналисти (или както предпочитате да ги наричате) ще продължат съвместната си работа и TGT ще продължи да съществува. Формата на предаването ще бъде променено – очакват ни няколко специални епизода на година, а палатката, публиката, пистата, известните гости и „наистина лошо стоящите якета“ остават в миналото.

В последния епизод от Сезон 3 на The Grand Tour, триото се фокусира върху очакваното спиране от производство на Ford Mondeo – един от наистина малкото автомобили, за които Кларксън, Хамънд и Мей са на едно мнение. В края на епизода тримата разкриват какви са плановете им за следващия сезон.

За първи път британската ТВ тройка се появява на малкия екран през 2002 година, когато BBC лансира отново Top Gear. В пика на популярност на шоуто то се гледа от над 350 милиона човека по цялата планета. През 2015 г., след скандал на Кларксън с един от продуцентите на предаването, тримата напускат BBC и подписват договор с Amazon.

В скорошен коментар относно бъдещето на The Grand Tour, Хамънд казва, че тримата не могат да си позволят да спрат да правят шоуто, тъй като „ще трябва да си намерят вече работа“ в противен случай.

Първородната Godzilla!