Кларксън пак в заглавията, обиди Грета Тунберг в интервю


28 Nov 2019

Джереми Кларксън обича да си казва мнението по различни въпроси и то гласовито. Както винаги, Джезата не се съобразява с обществените настроения, а кара по своя ред. Направи го отново само преди няколко дни в интервю за британския таблоид The Sun.

Този път в жертва на Кларксън се превърна нашумялата 16-годишна Грета Тунберг. Шведката често говори за екология и опазване на околната среда, а Кларксън директно я обиди. Горкото дете…

“Тя е идиот. Да казваш наляво-надясно, че ще умрем не е решение на въпроса. За първи път говорим за проблема сериозно, но далеч по-важна тема е не какво се случва, а как да променим хода на нещата."

Коментарът му идва малко преди излъчването на следващия специален епизод от The Grand Tour, който ще има известен фокус върху екологията. И то май на сериозно. Въпреки това, Джезата твърдо смята, че Тунберг и хора като нея са виновни до голяма степен за изчезващия интерес към колите.

"Всеки, когото познавам на възраст под 25 години, няма дори и минимален интерес към коли. Тунберг уби автомобилното шоу. В училище ги учат, че колите са зло още преди да могат да кажат ´мама и татко´".

Първородната Godzilla!