Как се прави писта за картинг на закрито? Видео!

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

20 Jan 2023

Едно от най-големите предимства на закритата картинг писта е, че може да се кара по всяко време, без значение от атмосферните условия, без значение от сезона. Също така обстановката е контролирана и по отношение на безопасността, а трасето неминуемо е технично. Тези неща важат в особена степен за Sofia Karting Ring, място което отвори врати в края на 2014 г. и оттогава не е спирало да радва любителите на картинга, на техничното каране, на даването на газ и въобще, на моторните спортове.

От началото на своето съществуване Sofia Karting Ring вече предложи три различни конфигурации на пистата, като съвсем наскоро домакините преработиха трасето за четвърти път. Сега дългата над 600 метра „арена за даване на газ“ е по-бърза отпреди, с ново време за преследване от 46:454 (с карт SR5), което постави Никола Цолов, пилот във Формула 3 и българската надежда за Формула 1.

Как обаче се прави едно трасе? Какви са предизвикателствата? Колко време отнема? Отговори на тези и на други любопитни въпроси ще получите от видеото, а ако гледате внимателно, може да участвате и в играта ни. Отговорете на въпроса зададен от Николай с коментар под видеото в YouTube и ще имате реалния шанс да спечелите общо три ваучера за каране на стойност от по 100 лв.! На 02.02.2022, четвъртък, с видео във Фейсбук, ще изтеглим трима от вас! Успех!

Много практичен и интересен!