BMW ще излъчва безплатно Бундеслигата в новата Серия 7


24 Jan 2023

BMW стартира пилотна програма заедно с немското футболно първенство. Избрано съдържание от Бундеслигата ще бъде достъпно чрез приложение на BMW Curved Display, като за момента това ще бъде възможно само в новата Серия 7.  Апликацията Bundesliga In Car се инсталира безжично в модела и първоначално ще се предлага в Германия. Други страни от Европа, Америка и Азия ще последват съвсем скоро, а в бъдеще ще бъдат добавени и други модели.

За да се гарантира безопасността на пътниците в автомобила, видеоклиповете ще бъдат достъпни само когато автомобилът е неподвижен. Фокусът на пилотната програма е съдържанието по заявка, като марката иска да изпробва рализчни формати за акцентиране на съдържание. Предаванията при поискване могат да се възпроизвеждат и като аудио поток по време на шофиране. С началото на теста автомобилното приложение на Бундеслигата ще бъде непрекъснато доразвивано.

За да използва видео стрийминг от приложението Bundesliga In Car, личната eSIM трябва да е активирана от клиента в автомобила. Благодарение на антените, инсталирани в превозното средство, инфотейнмънт системата се свързва с 5G чрез договора за мобилни данни на потребителя.

Много практичен и интересен!