Вижте новото BMW 7 Protection на жълтите павета

  • Галерия с четири снимки Галерия с четири снимки

22 Aug 2023

Както DizzyRiders съобщи първи още през април, новите бронирани версии Protection на Серия 7 и i7 бяха в София за фото и видео сесии. Четири месеца по-късно двете коли бяха официално представени, а сега имаме и първи снимки на лимузините от разходката им по жълтите павета в центъра на столицата. Любопитното е, че те не са от официалния прес сайт на BMW, а от профила в Instagram на BMW Сърбия.

BMW избра жълтите павета на площад “Батенберг”, където бронираната Серия 7 бе ескортирана от няколко полицейски мотоциклета BMW R1150 RT. Колата бе пазена от голям екип българи и германци, за да се избегне изтичането на папарашки снимки. Във снимките участие взе още един брониран модел - BMW X5 Protection VR6 (2020) и електрическо BMW i7, визуално направено да изглежда бронирано.

 

 

Бронираните лимузини почти не могат да се различат от стандартните, макар думата “скромност” да не е много подходяща, когато говорим за гигантските бъбреци на G70. И двата модела идват с 20-инчови джанти с гуми PAX с метален диск, с които може да продължите да се движите с 80 км/ч дори при пълна загуба на налягане. Големите джанти са задължителни, тъй като увеличената маса изисква монтирането на подсилена спирачна система.

Конвенционалният модел идва само във версия с 4,4-литровия V8 S68, който тук има 530 к.с. и 750 Нм. Системата xDrive е част от серийното оборудване, ускорението до 100 км/ч отнема 6,6 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч. Макар да няма официална информация, предполагаме, че i7 идва само във варианта M70 с 670 к.с. и 1100 Нм.

 

Лукс от Китай!