Новата Lada Niva пикап се оказа същата като старата Lada Niva пикап


27 Jan 2023

Заглавието е малко в стил Валери Божинов, но това е самата истина. Lada Niva пикап за моделна година 2023 изглежда досущ като предишната версия, а същото е положението и под ламарините с едно единствено важно изключение. 

Пикапът с фабричен индекс ВИС-2346 е получил нова рама, която увеличава товароносимостта както в триврата, така и в петврата модификация. Най-тежкият товар, който можете легално да натоварите на модела, е 800 килограма, което представлява увеличение със 185 килограма спрямо преди. Що се отнася до петместната версия, този индекс е 640 кг.

Товарното пространство може да се поръча в няколко различни форми и дължини. Товарният обем варира между 1 и 3,5 кубични метра, а височината на пикапа спрямо избраната спецификация варира от 1,77 до 2 метра.

По отношение на задвижването - както може и да се очаква - промени няма. Под капака е до болка познатият 1,7-литров бензинов мотор с мощност от 83 к.с. Той предава мощност към четирите колела посредством 5-степенна ръчна скоростна кутия, която няма алтернатива в гамата на Niva.

Стартовата цена на модела в Русия в момента е 30 000 лева. Ако поръчате всички възможни екстри, сумата набъбва до 35 600 лева.

Първородната Godzilla!