И Xiaomi вече е в играта с електрически автомобили

  • 4 снимки с първия автомобил на Xiaomi 4 снимки с първия автомобил на Xiaomi

30 Jan 2023

Автомобилната индустрия се намира в процес на безпрецедентни промени, които пък отварят вратите за нови и нови компании да влязат в бизнеса на чисто. През последните години тази възможност беше грабната от технологичните компании, като поредният чисто нов продукт идва от фирма, която познаваме от технологичния сектор.

Xiaomi, китайският производител на телефони, таблети и всякакъв тип съвременна смарт техника, работи по първия си електромобил, който изглежда е почти готов. Снимки от MS11 се появиха в интернет, показвайки добре изглеждащ седан с планирана година на лансиране 2024.

Xiaomi обяви официално плановете си за експанзия в автомобилния сектор през октомври 2021 година, но тогава беше твърде рано за каквито и да е подробности. Сега разбираме, че електрическият седан, който ще бъде първият сериен модел на фирмата, ще получи батерии от CATL, както и от китайския автомобилен производител BYD. 

На снимките откриваме приятна машина, която не задължително носи собствена индивидуалност в стила си, но пък със сигурност не дразни окото. Впечатление прави логото Mi на джантите, което сме свикнали да виждаме върху смартфони на китайската фирма.

Припомняме, че Huawei, друг технологичен лидер от Китай, също пусна свой електромобил. Huawei Avatr 11 е средно голям кросоувър с батерии от CATL и мощност от почти 600 к.с. Какви са показателите на Xiaomi MS11? Засега информация липсва.

Много практичен и интересен!