Адам Лавин от Maroon 5 замени две редки Ferrari-та за фалшиво Maserati

  • Адам Лавин и жена му наскоро участваха в промо на Ferrari Адам Лавин и жена му наскоро участваха в промо на Ferrari

28 Feb 2023

Вокалистът на Maroon 5 Адам Лавин и жена му Беати Принслу са известни с това, че често сменят имоти, коли и всякакви скъпи вещи за печалба. Но тъй като Лавин явно не е познавач на ретро автомобили, при последната си сделка е попаднал в клопка. Или поне така твърди, като е завел дело срещу някой си Рик Кол – търговец на редки ретро автомобили.

Някъде в края на 2020 г. Лавин заменил две стари Ferrari-та 365 GTC за това, което се е надявал, че е оригинално Maserati Ghibli 4.9 Liter Spyder SS – кола, която е произведена в около 45 екземпляра и струва близо 850 хил. долара. Сделката била Лавин да получи от Кол въпросното Maserati и 100 хил. долара кеш, тъй като двете Ferrari-та (365 GTC/4 от 1972 г. и 365 GTC от 1968 г.) били на обща стойност 950 хил. долара. Няколко месеца по-късно Лавин се опитва да продаде Maserati-то, но вместо печалба, установява, че колата не изобщо не струва толкова, за колкото я е купил, тъй като не е оригинала.

Лавин съди продавача, след като разбира, че номерът на шасито е сменен. Maserati с този номер на шасито (AM115.492.1241), известно просто като Ghibli SS 1241 наистина съществува и наистина е толкова рядко. Но то е било купено на търг през 2015 г. и оттогава е в Швейцария в колекцията на Клиф Джой под грижите на състезателя Кристиан Трабе. Любопитното е, че документите за автентичност на “фалшивото” Maserati всъщност били съвсем наред, но те се отнасят до онази кола в Швейцария, докато купеното от Лавин за 850 хил. долара явно е негов двойник с пренабити номера на каросерията.

Дали двойникът е истинско Ghibli SS или някое преработено Coupe не можем да кажем. Купетата са почти десет пъти по-разпространени от версиите Spyder – 425 произведени, така че това сваля цената им значително. Оригиналното Ghibli SS се появява през 1969 г. То има 4,9-литров V8, 335 к.с., 480 Нм и е абсолютният връх в гамата на Maserati по това време – най-мощната и бърза серийна кола на марката.

 

Да си внесеш мечта!