Този чудесен Aston Martin DB6 е чисто… електрически. От Lunaz

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

17 Mar 2023

Или както би казал за този този Aston Джеймс Бонд: - „Електрически. Напълно електрически.“ Макар, че агент 007 предпочита DB5, нищо че двата модела доста ди приличат. Колата е дело е на EV педантите от Lunaz, за които сме писали няколко пъти, британците преработващи класически… британски возила в електромобили, без това да им личи от пръв поглед.

Конкретният AM DB6 e конвертиран по поръчка на бизнесмен от Маями, пишат TopGear.com. Серийният редови 4-литров 6-цилиндров мотор с 286 к.с. и 380 Нм е изваден, заедно с всички останали „бензинови“ части, а на тяхно място е завинтен ел. двигател с предполагаеми 375 к.с. и 700 Нм.

Предполагаеми, защото Lunaz не обичат много да споделят детайли около техниката, която използват, но се знае, че електрическите им машини са способни на такива данни. Капацитетът на батериите за различните проекти варира между 80 и 120 кВтч, а пробегът на този Aston е между 290 и 400 км, казват TG.

Вътре? Тапицерията е от кактусова кожа, облицовките по пода са от рециклирани материали, а за да е в крак с 21 век са инсталирани също навигация и WiFi. Въпросът е какво мислите за този проект? „О, супер, е! Нов и по-чист живот за красивия Aston!“ или „Съсипали са класиката!“?

Много практичен и интересен!