Новият персонален асистент на MINI е анимиран английски булдог

  • 3 снимки със Spike 3 снимки със Spike

11 Apr 2023

Spike, симпатичният приятел на марката MINI, се пренася в дигиталния свят. Вдъхновен от образа на английски булдог, той преминава в бъдещото моделно семейство на марката чрез под формата на персонален асистент в инфотейнмънт системата.

В ролята си на MINI Intelligent Personal Assistant, Spike се превръща в характерен спътник, който по разнообразни начини подпомага водача. Първият голям дебют на Spike ще бъде на автомобилното изложение Auto Shanghai в Китай. По време на събитието Spike ще се появи в като голяма скулптура, както и в кокпита на MINI Concept Aceman. Неговата дигитална трибуна е новият Spike Mode, като при активиране анимираният характер оживява на кръглия OLED централен дисплей и на арматурното табло.

Spike съпровожда историята на успеха на британската премиум марка от дебюта на модерното MINI през 2001 година. При бъдещето моделно семейство на MINI той се превръща в свързващото звено на взаимоотношенията между човека и автомобила. Освен това със Spike MINI Community може да се наслаждава на неочаквани изживявания и интересни срещи и извън автомобила.

Лукс от Китай!