Land Rover Defender 130 V8 - 8 места, 500 к.с. и 0-100 км/ч за 5,7 сек.


02 May 2023

Гамата на Land Rover Defender 130 се разширява с добавянето на 5-литров V8 двигател с компресор, предлагащ мощност от 500 к.с. и 610 Нм въртящ момент. Ускорението от място до 100 км/ч на огромния всъдеход с този агрегат става в рамките на само 5,7 секунди. 

Скритата естетика е отличителна в екстериора на Defender 130 V8. Предлага се ексклузивно в Carpathian Grey или Santorini Black и включва четири монтирани извънбордови ауспуха – достъпни само за V8 – плъзгащ се панорамен покрив с черен контрастен покрив, V8 екстериорна емблема, матрични LED фарове с характерни дневни светлини, затъмнени задни светлини, Privacy Glass и 22-цолови алуминиеви джанти Satin Dark Grey.

Вътре луксът и динамиката идват благодарение на 14-посочни отопляеми и охлаждани електрически седалки за водача с памет, облицовани с кожа Windsor Ebony с велур Dinamica и плат Robustec. Те са допълнени от велурен отопляем волан, тапицерия в цвят Ebony Morzine и сатенено черна напречна греда на автомобила. Defender 130 V8 разполага също с четиризонов климатроник, отопляеми седалки от третия ред и климатизирани седалки на втория ред – в допълнение към звукова система Meridian, Head-Up дисплей, интерактивен дисплей за водача и Cabin Air Purification Plus.

Награждаваният Pivi Pro инфотейнмънт разполага с 11,4-инчов стъклен сензорен екран с възможност за софтуер по въздуха. Включени са стандартни безжични Apple CarPlayTM и Android Auto. И технологията за адресиране what3words е интегрирана за точно намиране на дестинация дори в най-отдалечените места. Безжичното зареждане на устройства осигурява бързо зареждане без кабел, докато Alexa voice AI осигурява интуитивен контрол на ключови функции на автомобила.

Първородната Godzilla!