Електрическа тротинетка се взриви в апартамента на Цветан Недялков от Ку-Ку Бенд


17 May 2023

Около 10 часа днес е получен сигнал за пожар в апартамент в София, при който няма загинали или ранени. Малко по-късно стана ясно, че пожарът е възникнал от избухнала батерия на електрическа тротинетка. След още няколко часа медии съобщиха, че въпросният апартамент е на китариста Цветан Недялков, цитирайки Слави Трифонов.

"Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години, и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия", написа Трифонов в пост в социалните мрежи.

Според информация на Off News, тротинетката е закупена от Недялков за неговия син, който в момента на взрива не е бил в апартамента. Тротинетката се е зареждала, което най-вероятно е предизвикало самозапалването.

"Но, благодарение на късмета, на Бог, или на който там пише какво да се случи на всеки един от нас, моят колега и приятел и велик китарист Цветан Недялков и синът му са живи и здрави. Ако им се беше случило нещо, направо не знам какво щях да направя", добавя Слави Трифонов. "Явно технологиите са напреднали, но не достатъчно, за да могат да ни предпазят от такива инциденти. Инциденти, които могат да станат трагедии. Така че - внимавайте!".

Изгорелият апартамент се намира на първия етаж на 5-етажна сграда, съобщава bTV. Останалите жители на сградата са били евакуирани.

Снимка: БГНЕС

Първородната Godzilla!