Фейслифт за Opel Corsa - нови двигатели, автомат с два съединителя и по-мощна електрическа версия

  • 8 снимки с обновената Corsa 8 снимки с обновената Corsa

25 May 2023

Corsa F има доста интересна история, тъй като първоначално трябваше да бъде продукт на General Motors, но плановете се промениха, когато PSA Group купи Opel и Vauxhall. Двете марки вече стоят под огромния корпоративен чадър на Stellantis, а за моделната година 2024 моделът, базиран на платформата CMP, получава значителен фейслифт. Както ДВГ, така и EV версиите получават актуализация.

Corsa Electric ще се предлага с две опции за електрическо задвижване. Бестселърът в сегмента на малките автомобили ще бъде със 136 к.с. и допълнително подобрен пробег до 357 километра, както и със 156 к.с. и до 402 километра пробег според WLTP. Corsa Electric ще бъде не само високоефективна – с нова батерия и 260 Нм въртящ момент, но гарантира и удоволствие от шофирането. Когато Corsa Electric трябва да се презареди, това ще може да стане бързо - до 80 процента от общия капацитет само за 30 минути (20-80 процента).

За първи път Opel предлага на клиентите и хибридна версия на Corsa с 48-волтова система. Двигателите със 100 к.с. и 136 к.с. се предлагат с нова автоматична скоростна кутия с двоен съединител. В бъдеще те ще допълнят широката гама от икономични варианти на задвижване от високоефективни двигатели с вътрешно горене до изцяло електрическата Corsa Electric, като по този начин ще продължат планът за електрификация на марката.

От 2019 г. насам адаптивната матрична светлина Intelli-Lux LED без отблясъци потвърждава как Corsa прави иновациите в сегмента на малките автомобили достъпни за всички. Инженерите работят постоянно върху по-нататъшни разработки и новата Corsa се възползва от това. Общо 14 вместо осем индивидуално управляеми LED елемента осигуряват ярко като на стадион осветяване при шофиране, което дава възможност за „изрязване“ на другите участници в движението още по-прецизно от преди.

В моделът са интегрирани множество най-съвременни системи за подпомагане, които правят шофирането и маневрирането сигурно и прецизно. Corsa разполага с нова панорамна камера за обратно виждане с висока разделителна способност, адаптивен круиз контрол и ограничител на скоростта, както и страничен сензор за предупреждение от челен сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

Много практичен и интересен!