Обновеният Opel Corsa е вече на българския пазар на цени от 34 965 лв.

  • 6 снимки 6 снимки

13 Dec 2023

Един от най-любимите и предпочитани модели на Opel пристигна в България в най-новата си форма. На официално събитие за медиите бе представена обновената Corsa. Откриване на събитието направи г-н Вихрен Горанчев, бранд-директор на Opel, който приветства гостите. Ретроспекция на модела, който има дълга и интересна история, направи г-н Кирил Елшишки, продуктов мениджър на марката за България, който представи продуктова презентация с ключовите характеристики и детайли, с които се отличава новия Corsa.

Един от най-продаваните модели в клас малки автомобили, който наскоро отпразнува световната си премиера на изложението IAA Mobility през 2023 г. в Мюнхен, впечатлява с новия си стил, носещ характерната емблема на марката Opel Vizor отпред и изписването на модела на задния капак. Corsa е най-продаваният малък автомобил за 2021 г. и 2022 г. в Германия и Великобритания.

Най-съвременните технологии, с които разполага модела, правят шофирането по-спокойно, приятно и безопасно. Опционалният напълно дигитален кокпит – базиран на платформата Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies – разполага с нова интуитивна информационно-развлекателна система с цветни сензорни екрани с размер до 10 инча. Адаптивната Intelli-Lux LED матрична светлина без отблясъци, която Corsa въведе в сегмента на малките автомобили през 2019 г., е допълнително разработена и сега се състои от 14 LED елемента.

Всяка нова Corsa разполага с множество технологии и системи за подпомагане на водача като стандартно оборудване. Списъкът включва предупреждение за челен сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци; асистенция за поддържане на лентата и предупреждение за сънливост. Допълнителните електронни „помощници“ правят шофирането и маневрирането по-безопасно и по-спокойно. Тук трябва да се отбележи и новата панорамна камера за задно виждане с висока разделителна способност.

В България моделът стартира на цени от 34 965 лева за версия с 1,2-литров бензинов мотор със 75 к.с. и 5-степенна механична скоростна кутия. Електрическата версия може да бъде закупена с предходния електромотор и батерия срещу 69 065 лева, а обновеното задвижване се предлага срещу 75 885 лева.

Лукс от Китай!