Bugatti нае пистата на NASA “Кейп Канаверал” за желаещи да вдигнат 400 км/ч

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

31 May 2023

Собствениците на Bugatti Veyron и Chiron са едни от малкото хора в света, които могат да се похвалят, че колата им вдига 400 км/ч. На практика обаче повечето от тях никога не са имали възможност да развият подобна скорост, защото почти никъде това не е възможно. Пистите, които предлагат достатъчна дължина за тази цел, се броят на пръстите на едната ви ръка. И тази на NASA в космическия център “Кенеди” във Флорида, САЩ, е една от малкото такива. Пистата с дължина 5 км е една от най-дългите и гладки в Северното полукълбо.

 

Точно това място е избрано от екипа на Bugatti за инициативата The Bugatti 400 Drive. По време на събитието всеки собственик на кола с марката Bugatti е бил поканен, за да изпита какво е усещането при шофиране с 400 км/ч в безопасна и контролирана среда.

 

Участниците са били предварително подготвени от инструкторите на Bugatti. Все пак по време на ускорението се достига натоварване от над 1G, а краят на пистата не се вижда.  Всъщност рекордът на Chiron е да ускори до 400 км/ч и да спре отново за 3112 метра, упражнение, което отнема 42 секунди. Ако съдим от видеото, отзовалите се на шоуто са били основно собственици на варианта Chiron Super Sport – кола, каквато има и у нас. Освен Super Sport, виждаме също Super Sport 300+, Pur Sport, както и Divo (което развива “само” 380 км/ч).

 

Първородната Godzilla!