Новата Lada Aura не запали в Санкт Петербург (Видео)

  • Галерия от 3 снимки Галерия от 3 снимки

16 Jun 2023

Най-новият модел в гамата на АвтоВАЗ от 2025 г. ще бъде Lada Aura. В момента автомобилът се разработва, като той представлява нещо като дълга база на актуалната Lada Vesta.

Вече има няколко прототипа на бъдещата Lada, като един от тях бе представен на икономическия форум в Санкт Петербург. Лично шефът на АвтоВАЗ Максим Соколов трябваше да запали демонстративно двигателя, но това не стана от първия път.

Както стана известно преди дни Lada Aura е с 1,8-литров бензинов двигател, комбиниран с китайски вариатор. Моторът обаче отказа да запали след няколко опита по време на презентация в Санкт Петербург.

След намеса под капака от страна на ръководителя на Министерството на финансите на Руската федерация Антон Силуанов, двигателят запали и журналистите заснеха неговата работа.

Цената на Lada Aura е 2 милиона рубли, което прави по днешния курс точно 42 804 лв. Моделът е предназначен предимно за държавни служители. Производството на модела е планирано за 2025 г., но може и да се забави, заради липса на компоненти. Към този момент заводът на АвтоВАЗ в Толиати не работи, а служителите са в отпуск.

Лукс от Китай!