Излезе комбито на новата шеста генерация E-класа на Mercedes-Benz

  • Галерия от 11 снимки с новата комби версията на Mercedes-Benz E-класа Галерия от 11 снимки с новата комби версията на Mercedes-Benz E-класа

20 Jun 2023

Световна премиера за комби версията на Mercedes-Benz E-класа! Седанът го видяхме през април, а няколко седмици по-късно покривалото е вдигнато и от рядката в наши дни порода комби.

Какво ново? Шестото поколение на E-класа комби е и по-дълго и по-широко от предшественика си. А това допринася и за по-голям обем, както на багажника, така и за хората на втория ред седалки. За да бъдем по-прецизни ще споменем 615 литра товарен обем, който може да достигне до 1830 литра ако бутнете облегалките. Хибридната плъг-ин версия обаче е с 200 литра по-малко от тези цифри, заради батерията, която ви дава пробег на ток до 100 км.

Междуосието на новата Е-класа комби е с 22 мм по-дълго от миналата генерация, а на широчина увеличението с 28 мм. Според Mercedes-Benz това увеличава значително комфортът на пасажерите. Последните обаче няма да получат Hyperscreen екран, а вместо него Е-класата е оборудвана с новия MBUX Superscreen. На него човекът, седящ на пасажерската седалка, ще може да гледа филми по време на движение. Сензор ще следи дали шофьорът поглежда към екрана и ако го направи видеото спира на пауза.

На централния дисплей могат да се играят игри като Angry birds, да се гледат клипчета от Tik Tok и да се провеждат конферентни разговори през Zoom. Системата MBUX Superscreen има и вградена селфи камера.

Достъпът до новото комби на Mercedes-Benz може да се осъществява чрез iPhone (от 11 нагоре) или Apple Watch (6 или по-нова версия). Ако сте собственик на друг смартфон или смартчасовник ще трябва да ползвате стандартния ключ.

Относно задвижванията Mercedes-Benz E-класа комби ще се предлага първоначално в три версии. Това са бензинов 2,0-литров мотор, 2,0-литров дизел и плъг-ин хибриден бензин със същия 2,0-литров двигател.

E200 е с 200 к.с. и ускорява от 0-100 км/ч за 7,8 секунди. При E220d имаме 195 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 7,9 секунди. А при E300e получавате 308 к.с. сумарна мощност, от които 127 к.с. идват от електромотор. Тук спринтът от място до 100 км/ч става за 6,5 секунди.

Още снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!