Stellantis представи нова EV платформа за пробег до 700 км


07 Jul 2023

Stellantis представи архитектурата STLA Medium – глобална BEV платформа с най-съвременни характеристики, включително най-добрия в своя клас пробег от 700 км, висока енергийна ефективност, вградено захранване и мощност за зареждане. Това обещава един от най-големите автомобилни производители.

Платформата STLA Medium е проектирана за различни превозни средства и конфигурации на задвижване при най-разпространените автомобили от C и D сегментите, където през 2022 г. са отчетени продажби от 35 млн. броя. Марките на Stellantis днес предлагат 26 модела превозни средства в тези сегменти, които до момента са на различни платформи. Внедрявайки STLA Medium в няколко завода по света, могат да бъдат произведени до 2 млн. автомобила годишно, започвайки от Европа тази година.

Платформата STLA Medium постига най-добрия в класа си пробег от над 700 км с пакет „Производителност“, докато стандартният пакет осигурява пробег от над 500 км според WLTP. Stellantis казва още, че с полезен капацитет на енергия до 98 кВтч, STLA Medium е най-добрата в класа си по отношение на вградената енергия между колелата.

Още от производителя: STLA Medium, използвайки 400-волтова електрическа структура, ще осигури най-добрата в класа енергийна ефективност и време за зареждане, както и свързаност към екосистема за зареждане и услуги, която подпомага всяко пътуване. В зависимост от приложението, консумацията може да бъде под 14 кВтч на 100 км, а батерията ще се зарежда от 20% до 80% за 27 минути при скорост от 2,4 кВч на минута.

Превозните средства, базирани на STLA Medium, ще се продават по цял свят и ще се предлагат с предно задвижване или задвижване на всички колела с добавяне на втори модул за електрическо задвижване отзад, с диапазон на мощност за BEV от 160 до 285 кВ.

Лукс от Китай!