Ferrari представи най-новия си модел: KC23


11 Jul 2023

Ferrari представи най-новия си уникат – суперкола, направена в един-единствен брой за особено скъп клиент. KC23 е изцяло пистова версия, стъпила на базата на 488 GT3 Evo.

Разработен е от отдела за специални проекти от Маранело и е поредното уникално Ferrari в единствен екземпляр, което виждаме през последните години. Повечето от тях бяха дизайнерски дрехи за вече съществуващ модел (SP51, BR20, SP3JC, SP38, J50, SP275), докато KC23 е предвиден за сериозно каране.

Както виждате от снимките, оригиналното 488 GT3 Evo изобщо не може да бъде разпознато. Крилатите врати и огромното задно крило (което между другото се демонтира, ако няма да карате на писта) са съвсем нови, но по-интересни са подвижните аеро елементи, които предлагат изчистен дизайн, когато колата е паркирана на конкурс за елегантност, но се отварят и доставят глътка свеж въздух на двигателя, когато я извадите на писта.

Ferrari ще достави KC23 на клиента с два чифта джанти. За пистова употреба идват състезателни 18-ки, докато за фотосесии и автосалони са предвидени доста по-големи – 21-инчови за предния мост и 22-инчови отзад.

Интериорът остава верен на истинските състезателни коли – с волан в стила на F1, защитна клетка и много бутони. Твърдите седалки са покрити с Алкантара. Готин детайл за състезателен автомобил са огледалата, заменени от камери. Това едновременно ще намали аеродинамичното съпротивление и ще позволи много по-добре да виждате колите, които ви преследват на пистата.

Преди да бъде доставена на клиента, колата ще бъде изложена на фестивала в Гудууд (13 – 16 юли), а от 1 август до 2 октомври ще бъде в музея на Ferrari в Маранело, така че имате реален шанс да я видите на живо във Великобритания или Италия, стига да имате път до посочените две места.


 

Лукс от Китай!