Новата Skoda Superb ще има дизелов двигател!

  • 8 снимки 8 снимки

21 Jul 2023

Следващото поколение Skoda Superb ще се появи официално през ноември тази година, но от чешката фирма вече разпространяват снимки на камуфлажирани тестови коли. По-важното е, че знаем по-голяма част от техническата информация няколко месеца преди големия дебют.

Може би най-важната новина за българския потребител е, че Superb ще продължи да се предлага с дизелов мотор. Става въпрос за 2-литров TDI с мощност от 150 или 190 к.с., като по-мощната версия ще бъде с 4х4 система. Впрочем, абсолютно всички мотори и версии ще се предлагат само с автоматична трансмисия - 7-степенно DSG за бензиновите и дизеловите двигатели и 6-степенно DSG за плъг-ин хибрида.

​Що се отнася до въпросния хибрид с възможност за зареждане от контакта, Superb iV ще се продава само като комби с 1.5 TSI бензинов турбо двигател и електрически мотор за пикова мощност от 201 к.с. Батерията е с увеличен капацитет от 12,7 кВтч на 25,7 кВтч, което трябва да осигури пробег с едно зареждане от до 100 км. Максималната AC мощност на зареждане е увеличена от 3,6 на 11 кВ, докато за първи път ще бъде налично и DC зареждане с до 50 кВ.

Базовият Superb ще има предно задвижване и мек хибрид 1.5 TSI под капак с мощност от 148 к.с. Над него е 2.0 TSI с 201 к.с. с предно задвижване и версия с 261 к.с. и 4х4.

Лукс от Китай!