Това е учебен Dodge Challenger на газ. Ще се движи из София съвсем скоро

  • 15 снимки галерия 15 снимки галерия

01 Aug 2023

Почти всеки младеж, който има някакво влечение към автомобилите, си мечтае не за някоя европейска малолитражка, а за американски мъсъл. И ние обаче сме били на 18 и добре помним, че по това време от живота човек няма как да си позволи скъпа кола, колкото и да иска. Но пък бъдещите шофьори вече могат да сбъднат мечтата си години преди да са се сдобили с желания автомобил.

Този черен Dodge Challenger съвсем наскоро намери новия си собственик чрез автокъща Galactic Cars. Машината е произведена през 2012 година и е оборудвана с 3,6-литров V6 Pentastar двигател и автоматична трансмисия. Още по-интересното е, че в момента 6-цилиндровият агрегат работи на газ.

Още по-интересно пък е бъдещето на колата. Тя ще се използва като учебен автомобил и съвсем скоро ще я виждаме със синята таблека "У" на покрива из софийските улици. Кой не си мечтае да се учи на 5-метрова машина с над 300 к.с., вместо на Opel Corsa с 1.0 мотор (примерно)?

Както можете да видите от галерията, колата не е в заводски вид. Предницата е от фейслифтов модел, а компонетите са микс между различните версии на Challenger от различни моделни години. И, да - не грешите. Предният капак е от Challenger Demon. Окачването пък е сменено със спортно.

Лукс от Китай!