Dodge Challenger SRT Super Stock е брат на демона и ангела с брутален V8


03 Jul 2020

Dodge Demon вече не е в производство - от модела бяха сглобени само 3300 бройки, които са отдавна продадени. Наследи го модификация Redeye, която беше малко по-цивилизована, но също беше брутална. За новата моделна година от Dodge са подготвили ново смъртоносно оръжие - Challenger SRT Super Stock.

Тази серия ще комбинира компоненти от двата си предшественика. Издутият боди кит, например, идва от Demon, както и джантите и гумите. По същество обаче автомобилът си е Redeye с малко повече конски сили - 807 срещу 797 за миналата моделна година, идващи от познатия ни 6,2-литров V8 под предния капак.

Освен напомпания мотор, спирачките също са доработени, а джантите са специални и спестяват около 15 килограма тегло.

По данни на самия производител, машината може да ускори от място до 60 мили в час (0-96 км/ч) за 3,3 секунди. Четвърт миля пък се изминава за 10,5 секунди. Доста добри постижения за автомобил, който има мерака да става и за евридейка.

Имайки предвид цената на Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody от миналата година, когато се търгуваше за 78 000 долара, то можем да очакваме Super Stock да чуква 85 хилядарки в зелено, имайки предвид доработките, идващи от Demon. За жалост, на този етап няма официални цени.

Първородната Godzilla!