Кои са най-продаваните спортни коли в САЩ за 2019 г.?

  • Кои са най-продаваните спортни коли в САЩ за 2019 г.?

08 Jan 2020

Първите данни за продажбите на леки автомобили в САЩ през изминалата година са вече налице и цифрите са доста интересни. Сега ще хвърлим бърз поглед към представянето на основните модели в категорията на спортните коли, един традиционно силен сегмент зад Океана.

Там, за пета поредна година, комфортно на чело застава Ford Mustang с доставени 72 489 екземпляра, което представлява лек спад спрямо 2018 г. от 4,4 процента. На второ място се нарежда Dodge Challenger със своите 60 997 единици, а трети е Chevrolet Camaro с 48 265 реализации. Какви са бързите изводи от тези числа.

Може би най-интересен е фактът, че Challenger успява с лекота да изпревари Camaro, въпреки че моделът на Chevy бе обновен сериозно съвсем наскоро. От своя страна, Challenger се запазва без драстични промени в платформата от 2009 година насам.

Друга интересна подробност е отново свързана с Challenger. Моделът в момента продава над двойно повече бройки, отколкото през първите си години на пазара, когато беше съвсем пресен и чисто нов. А все пак е вече на 11 години.

В този ред на мисли, феновете на Dodge ще трябва да се задоволят със сегашния Challenger поне още две години, тъй като слуховете са, че нов модел ще видим чак през 2022 година. Някъде по това време ще се появи и изцяло нов Mustang, а бъдещето на Camaro не изглежда много сигурно на този етап.

Първородната Godzilla!