Bugatti извади два “златни” модела

  • Галерия с 14 снимки на двете уникални Bugatti-та Галерия с 14 снимки на двете уникални Bugatti-та

15 Aug 2023

В “Монтерей” Bugatti представя два “златни” модела – купе Chiron Golden Era и роудстър Mistral Gold в същия завършек. И двете са направени от отдела Bugatti Sur Mesure за специални поръчки. Купето е с много красива двуцветна каросерия, като по вратите под лаковото покритие са гравирани някои от най-впечатляващите исторически модели на Bugatti – 26 на брой, сред които Type 41 Royale, Type 57 SC Atlantic, EB110, Veyron, дори самият Chiron.

Златистият цвят на двете коли се нарича Doré и е избран от цял куп нюанси, за да си пасва максимално ефектно с черното Nocturne Black в предната част на купето и да отразява слънчевите лъчи по правилния начин, за да бъдат всички любопитни край Mistral напълно заслепени.

Графиките на Golden Era продължават и в интериора – на шофьорската врата са изобразени EB110, Veyron и Chiron, а на тази на пътника – Type 35, Type 57 и Type 41.

Не знаем каква е цената на двата униката, но със сигурност е далече над обичайните 3,2 млн. евро, които трябва да заплати всеки клиент, за да получи Chiron Super Sport, и 5 млн. евро за Mistral Gold. Поради липсата на графики по Mistral, предполагаме, че той е “по-бюджетното” от двете предложения…

Много по-добра от предишната?