MINI JCW Bulldog Racing Edition има подобрения, създадени на Нюрбургринг

  • 6 снимки 6 снимки

18 Aug 2023

Основата за този ускорител на пулса е висококачествено оборудвано MINI John Cooper Works с шестстепенна механична скоростна кутия и мощност 231 к.с. и максимален въртящ момент 320 Нм. Със специалния модел частният състезателен отбор от Нюрбург Bulldog Racing празнува най-доброто класиране на едно MINI при 24-часовото състезание в 64-годишната история на марката. Двигателят и много от оборудванията на специалния модел отговарят на състезателния автомобил със стартов номер #126 на Bulldog Racing, но заради пригодността за всекидневието при него липсват предписаните от регламента на състезанията за издръжливост предпазни мерки за сигурност.

Ключов елемент на специалния модел е регулируемото KW V3 окачване, което не само повишава сцеплението, но и прави по-прецизно поведението при завиване и сигурността в граничен режим. Настройката на окачването се извършва индивидуално за всеки автомобил от един от професионалните пилоти на Bulldog Racing на Северната отсечка на Нюрбургринг. 17-инчовите алуминиеви джанти OZ HyperGT в комбинация със спортната изпускателна система на Remus осигуряват ненатрапчиво, но въпреки това недвусмислено излъчване.

След добрия опит със състезателните гуми, Pirelli пое производството на гумите за специалния модел с модела P Zero Performance в размер 205/45R17. Комплектът Stern Performance Parts Clubsport замества задната седалка с греда с мрежа и тапицерия. Резултатът е понижаване на теглото, което подобрява динамиката на болида.

Един от визуалните акценти в екстериора е голямото Bulldog Racing декоративно фолио на покрива, което е традиционно за всеки състезателен автомобил на Bulldog Racing. В интериора всеки Bulldog Racing Edition е оборудван с индивидуален плакет, който обозначава автомобила като номериран екземпляр от лимитираната серия и документира деня на настройките на окачването на Северната отсечка, както и с други ненатрапчиви отличителни детайли.  

Лукс от Китай!