Rolls-Royce ще направи само четири броя от новия Droptail

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

23 Aug 2023

Една от премиерите по време на автомобилното шоу в Монтерей е внушителният Rolls-Royce Droptail. Британската компания ще направи само четири екземпляра от елегантния роудстър, като на снимките е първият от тях - La Rose Noire (Черната роза). Макар на снимките това да не личи особено, специално разработените боя и лаково покритие на живо правят колата да изглежда ту черна, ту червена, в зависимост от ъгъла на светлината.

Любопитно е, че Droptail не стъпва върху техниката на нито един от актуалните модели на Rolls-Royce – Phantom, Ghost или Cullinan. Вместо това той разчита на уникално шаси от стомана, алуминий и карбон. Класическият 6,75-литров V12 обаче е добре познат, като тук мощността му е 600 к.с., съчетани с 840 Нм. Свалящите се панели на покрива са карбонови. Интериорът прилича на произведение на изкуството с 1603 индивидуално полирани дървени апликации и класически аналогов часовник, който може да се свали и носи на ръката. Част от оборудването е хладилник за шампанско, както и комплект чаши.

Макар Rolls да не споменава конкретна цена, специалистите смятат, че всеки от четирите екземпляра ще струва не по-малко от 25 млн. долара.

 

Лукс от Китай!