Това е интериорът на Skoda Superb

  • 2 снимки 2 снимки

29 Aug 2023

Skoda показа интериора на новото поколение Superb. Припомняме, че моделът ще остане един от малкото представители в европейския D-сегмент, където доскоро конкуренти бяха още Ford Mondeo, Opel Insignia и други.

Чехите ще продължат традицията да предлагат един от най-просторните автомобили в класа си. По-важното може би е, че кабината ще запази много голяма част от физическите бутони на своя предшественик, а няма да премине към изцяло дигитално управление.

Три кръгли бутона, позиционирани точно под централния екран, ще управляват климатичната система и аудио системата. Новият Superb все пак ще получи и нов 13-инчов сензорен екран, както и 10-инчов цифров инструментален панел пред очите на шофьора. Малко над него ще се намира и обновеният head-up дисплей.

Една от най-важните промени в сравнение със сегашния Superb е позицията на т.нар. скоростен лост. Разбира се, тук говорим за малък избирач, чрез който ще се сменят предавките на автоматичната трансмисия. В новия модел той ще се намира на кормилната колона, а не на централната конзола.

Лукс от Китай!