Volkswagen спира временно производството на най-популярния си модел в Европа


31 Aug 2023

Данни, събрани от пазарни анализатори на JATO и Dataforce, поставят T-Roc на първо място по продажби сред всички модели на Volkswagen в Европа за първата половина на 2023 година. Не само това, но кросоувърът е също така и най-популярният автомобил като цяло на Стария континент през юли, оставяйки далеч зад гърба си някогашния лидер Golf.

Имайки предвид това, лесно е да си представим колко недоволни има в редиците на Volkswagen при временното спиране на производството на T-Roc във фабриката на фирмата в Сетубал, Португалия. Проблемът произтича от недостиг на части за двигатели, според Deutsche Presse-Agentur (DPA). Информационната агенция се сдоби с вътрешно съобщение, изпратено до 5000 работници в завода, разположен близо до Лисабон, откъдето идва и информацията. Компактният кросоувър ще бъде свален от поточните линии за няколко седмици, започвайки през първата половина на септември.

VW достави 231 100 броя T-Roc миналата година. Базираният в Волфсбург автомобилен производител заяви официално, че новият T-Roc, който вече е в процес на разработка, ще бъде сред последните нови автомобили на компанията, предлагащи двигатели с вътрешно горене, заедно с Passat, който дебютира днес. Следващият Tiguan, идващ по-късно тази година, попада в същата категория.

DPA смята, че и други модели ще бъдат засегнати от недостига на части. Смята се, че наводненията в Словения са засегнали доставчик, който произвежда двигателни части за T-Roc.

Лукс от Китай!