Jeep Wrangler вече само като хибрид в Европа


13 Sep 2023

Jeep представи моделна година 2024 за Wrangler на американския пазар през юни тази година и сега е време европейският му брат да направи своя онлайн дебют. Леко освеженият офроудър носи множество промени в дизайна, повече стандартно оборудване в гамата и други подобрения, но най-важното е, че вече ще може да се закупи само като хибрид.

Като цяло актуализираният Wrangler за Европа ще се предлага само с една опция за задвижващ агрегат. Wrangler 4xe съчетава четирицилиндров двигател с вътрешно горене и хибридна система с обща мощност от 380 конски сили. С различни режими E Selec водачите могат да приспособят хибридното задвижване според нуждите си при шофиране, независимо дали става въпрос за чисто електрическа работа, комбинация от електрическа и горивна мощност или спестяване на заряд на батерията за специфични нужди.

За тези, които търсят Wrangler с по-традиционен двигател с вътрешно горене, ограничена партида от моделите 2024 Wrangler с 2-литров редови четирицилиндров двигател с турбокомпресор ще се предлага на избрани европейски пазари. Той генерира 272 конски сили и се предлага с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Ще се предлага в много ограничен брой в страни като Германия, Италия, Полша и Испания.

Моделът предлага безкомпромисни ъгли на проходимост и пътен просвет:

- Ъгъл на захождане - до 36,6 градуса

- Рампов ъгъл - до 21,4 градуса

- Ъгъл на отдалечаване - до 31,8 градуса

- Просвет - до 253 мм  

Актуализираният 2024 Wrangler влиза в продажба в Европа във версии Shara и Rubicon, като първите доставки са планирани за първата половина на следващата година.

Лукс от Китай!