Да ти подарят Ferrari Testarossa за Коледа лично от Scuderia Ferrari

  • Галерия с 12 снимки с подареното на Найджъл Менсъл Ferrari Testarossa Галерия с 12 снимки с подареното на Найджъл Менсъл Ferrari Testarossa

15 Sep 2023

Колата в тази история е Ferrari Testarossa от 1988 г. и определено история й се отличава от всички останали бройки от модела. Тя е подарък от Scuderia Ferrari за своя нов пилот в отбора – британеца Найджъл Менсъл. Той трябва да кара през предстоящия тогава сезон 1989. Червената машина е подарена няколко дни преди Коледа.

Найджъл Менсъл, който няколко години по-късно става световен шампион във Формула 1 с Williams, е последният пилот на Ferrari, лично избран от Енцо Ферари. Oтделно от Testarossa-та, Енцо подарява на мустакатия британски пилот и Ferrari F40.

За разлика от F40, което заводски е само с ляв волан, Testarossa-та на Менсъл е с десна дирекция. И скоро ще бъде продадена на търг от английската аукционна къща RM Sotheby's.

Рядкото Ferrari (има само около 500 броя Testarossa с десен волан) е в отлично състояние и с него вървят шест чанти с инициалите на Менсъл, а също и цялата документация между Маранело и Scuderia Ferrari, за да се уреди колата като подарък на новия пилот.

Найджъл Менсъл печели първото си състезание като пилот на Scuderia в Гран при на Бразилия. Заради безстрашната си решителност зад волана тифозите му дават прозвището Il Leone (Лъвът).

Според RM Sotheby's тази Testarossa е била собственост на Менсъл до 1993 г. В момента колата е навъртяла едва 10 227 мили, което се равнява на 16 459 км. На около 4 хил. мили обаче оригиналният километраж е бил сменен с нов и споменатите по-горе мили са отчетени на него.

Колата е с метална малка табела в чест на партньорството между Менсъл и Scuderia Ferrari. 

Още снимки може да разгледате в галерията най-горе.

Лукс от Китай!