BMW ще пусне новото M3 в два варианта: бензинов и електрически

  • Рендъри на колегите от Carscoops Рендъри на колегите от Carscoops

15 Sep 2023

BMW ще предложи на пазара две версии на новото поколение M3 – бензинова и електрическа, твърди Carscoops, като се позовава на Carsales. Електрическата ще стъпва на новата платформа Neue Klasse и вероятно ще прилича много на концептуалния Vision Neue Klasse, който дебютира преди дни на автосалона в Мюнхен. Новата платформа поддържа до четири електромотора и до 1360 к.с., но е малко вероятно M3 да получи пълните възможности на техниката. Във всеки случай обаче електрическият вариант ще е по-мощен от еквивалентния бензинов и вероятно ще предлага около 700 к.с.

Двата варианта на M3 вероятно ще се предлагат едновременно. Бензиновият вариант (по всяка вероятност с някакъв тип хибридна помощ) ще разчита на нов шестак, близък до актуалния S58, но изпълняващ изискванията Евро 7.

Във всеки случай актуалното G80/81 е сравнително нова кола (седанът – от 2020, а комбито – от 2022 г.), така че не очаквайте новото поколение преди 2027 г., около две години след премиерата на електрическата Серия 3 Neue Klasse.

Рендъри: Carscoops

 

Лукс от Китай!