Alfa Romeo най-накрая работи на печалба


26 Sep 2023

Последните две десетилетия не бяха точно успешни за Alfa Romeo. Италианската марка така и не можа да намери мястото си на пазара, а продажбите вървяха почти постоянно надолу. Дори инвестицията от около 1 млрд. евро в платформата Giorgio, която стои в основата на моделите Stelvio и Giulia, не можа да промени нещата. Но най-накрая Alfa работи на печалба и причината за това се казва Tonale.

Tonale е най-новият модел от фирмата - малък кросоувър, който се продава добре и дори надминава очакванията. Карахме го преди известно време, а ревюто ни можете да видите по-долу. Според шефът на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато, Tonale е точно това, от което марката е имала нужда и резултатите го показват. До края на настоящата година Импарато очаква да види реализацията на около 90 000 автомобила Alfa Romeo, което е завиден резултат за последните години.

Нещо повече - доброто сегашно състояние на бранда и очакваните нови модели в най-скоро време карат Импарато да вярва, че през 2025 година Alfa ще подобри рекорда си по продажби. Той датира от 1990 година, когато портфолиото на компанията е доста по-голямо, и възлиза на 223 643 единици.

Лукс от Китай!