Когато си повярваш, че карайки SUV може да минеш през всичко (Видео)


26 Sep 2023

Автомобилните компании наводниха пазара с безброй SUV модели, рекламирайки ги като универсални машини за всякакви терени. Далеч от същинските офроудъри повечето от тях заслужено получават прозвището „паркетници“. И като такива не е препоръчително да минавате действително през всичко.

Видеото по-долу е скъп урок за самонадеяни шофьори и то не само на SUV. На много места в Англия има малки канали и реки, които при по-обилни дъждове крият рискове при преминаването им. Неслучайно преди тях има табели с дълбочината на водата, измерена във футове и метри, както и надписи „Моля, намалете“.

Необяснимо защо някои шофьори решават да минат през дълбоката вода с голяма засилка. По този начин водата бързо достига до кутията на въздушния филтър, причинявайки т.нар. воден удар на двигателя. Което си е скъп и нежелан ремонт.

Добре е да знаете колко е заводската височина на газене на вашата кола. И в подобни ситуации, като във видеото по-долу, е добре да сте сигурни дали ще успеете да преминете през водата или ще се прибирате с пътна помощ.

Вижте кои са новите жертви на река Форд в Англия и кои успешно я прекосяват.

Лукс от Китай!