Rolls-Royce вече има нов изпълнителен директор


05 Oct 2023

В изненадващ ход на високите нива, ръководството Rolls-Royce обяви, че главният изпълнителен директор на марката Торстен Мюлер-Йотвьос ще се оттегли от поста си на 30 ноември 2023 г. Той ще предаде щафетата на Крис Браунридж, настоящият главен изпълнителен директор на BMW в Обединеното кралство.

С почти три десетилетия опит в BMW, Браунридж внася богат опит в продажбите и маркетинга в новата си роля, обяснява компанията в официално прессъобщение. Той започва работа в компанията като завършил студент през 1995 г., а през годините е заемал различни позиции в организацията, включително търговски директор на BMW Великобритания и регионален директор на MINI за Обединеното кралство и Ирландия.

Неговият предшественик, Торстен Мюлер-Йотвьос, се присъединява към Rolls-Royce през 2010 г. и към днешна дата се отличава с това, че е най-дълго управлявалият главен изпълнителен директор на компанията от създаването й през 1904 г. Под негово ръководство марката постигна несравними успех, като реализира годишен скок на продажбите от около 1000 автомобила през 2009 г. до над 6000 през 2022 г. 

Първото Revuelto в България!