Rolls-Royce вече има нов изпълнителен директор


05 Oct 2023

В изненадващ ход на високите нива, ръководството Rolls-Royce обяви, че главният изпълнителен директор на марката Торстен Мюлер-Йотвьос ще се оттегли от поста си на 30 ноември 2023 г. Той ще предаде щафетата на Крис Браунридж, настоящият главен изпълнителен директор на BMW в Обединеното кралство.

С почти три десетилетия опит в BMW, Браунридж внася богат опит в продажбите и маркетинга в новата си роля, обяснява компанията в официално прессъобщение. Той започва работа в компанията като завършил студент през 1995 г., а през годините е заемал различни позиции в организацията, включително търговски директор на BMW Великобритания и регионален директор на MINI за Обединеното кралство и Ирландия.

Неговият предшественик, Торстен Мюлер-Йотвьос, се присъединява към Rolls-Royce през 2010 г. и към днешна дата се отличава с това, че е най-дълго управлявалият главен изпълнителен директор на компанията от създаването й през 1904 г. Под негово ръководство марката постигна несравними успех, като реализира годишен скок на продажбите от около 1000 автомобила през 2009 г. до над 6000 през 2022 г. 

Най-достъпният пикап у нас?