Това умалено копие на Mercedes-AMG One има 3295 съставни части

  • 16 снимки 16 снимки

17 Oct 2023

Хиперавтомобилът Mercedes-AMG One е шедьовър на автомобилното инженерство. С комбинирана системна мощност от 1063 конски сили, бензинов двигател с турбокомпресор и четири електрически мотора, този суперавтомобил представлява върха на инженерния потенциал на базираната в Афалтербах фирма. Сега, в ново сътрудничество между Mercedes-AMG и CaDA, детайлна реплика в мащаб 1:8 на този невероятен автомобил става реалност след сглобката на точно 3295 елемента.

Проектиран от талантливия BrunoJJ1 – дизайнер, който конструира коли от Lego и други блокчета – той улавя всяка отличителна линия на оригиналния модел. От емблематичната надлъжна перка до прибиращото се задно крило и джантите с 10 спици с гуми Michelin, всеки детайл е пресъздаден щателно.

Но красотата не е само на повърхността. Това, което го отличава, е неговата впечатляваща функционалност. Умаленият модел е напълно моторизиран, разполага с независимо предно и задно окачване, амортисьори и работещо LED осветление. Двигателят на модела е реплика на оригиналния 6-цилиндров агрегат, а системата за възстановяване на кинетичната енергия (KERS) е симулирана почти до съвършенство.

Цена? Изглежда моделът няма да се продава, като засега от Mercedes-Benz не съобщават за тази възможност. По-скоро умаленото копие на One ще си остане единствен екземпляр, който ще краси музея на фирмата в Щутгарт.

Лукс от Китай!