MINI преминава към нов директен модел на продажби от 1 януари 2024 г.


19 Oct 2023

През 2024 г. BMW Group ще стартира лансирането на своя нов модел за продажби. Той ще бъде въведен в цяла Европа на няколко етапа, като се започне с марката MINI в Италия, Полша и Швеция на 1 януари 2024 г. Останалите европейски страни ще последват постепенно, като за марката BMW преходът е планиран за 2026 г. Предстоящото внедряване представлява важна стъпка и ще позволи всички нови автомобили BMW и MINI и малко употребявани автомобили на BMW Group да се реализират чрез агентски модел в цяла Европа.

Новият модел на продажби ще бъде от полза както за клиентите, търговските партньори, така и за BMW Group. Стандартните национални цени за идентични модели превозни средства ще осигурят прозрачност на цените за клиентите. Освен това, с напредването на прехода към агентски модел, BMW Group ще дигитализира целия процес на покупка, като даде възможност за избор между онлайн и физически покупки – и безпроблемно превключване между двете. Всичко това ще стане възможно благодарение на интегрирана IT система, обхващаща всеки етап от избора и покупката на автомобил – при пълен достъп до познатата добреразвита търговска мрежа.

От днес нашите клиенти в Италия, Швеция и Полша вече могат да се възползват от нашите онлайн предварителни поръчки за новото изцяло електрическо MINI Cooper и новото MINI Countryman като част от новия модел за продажби.

Лукс от Китай!