Ferrari представи новото SP-8

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

24 Oct 2023

Ferrari представи поредния си уникален модел. SP-8 е роудстър, базиран на F8 Spider и произведен в един-единствен екземпляр според изискванията на платежоспособен клиент от Тайван. Цената не се съобщава.

 

Въпросните изисквания са били колата да няма какъвто и да е покрив – нито твърд, нито сгъваем, нито дори карбонови панели. Това налага доста сериозна промяна в аеродинамиката на модела (задницата е съвсем нова, след като не се налага да побира механизъм за сгъване на покрива), а тестовете включват изпитания в аеро тунел и на писта.

Цветовете по каросерията на уникалния екземпляр са три: в предната част е тъмносиньо Blue Sandstone, назад е сребристо Argento Micalizzato, а някои акценти са в Blu Scuro Stellato. Задните светлини са взети назаем от Roma, джантите са вдъхновени от тези на F40 и са така проектирани, че да изсмукват навън горещия въздух от спирачките.

Ferrari не разкрива подробности за задвижването, но би следвало 3,9-литровият V8 със 720 к.с. да е запазен непроменен. Така или иначе не сме чували някой да се оплаква от него…

 

Лукс от Китай!